No Image
خوش آمديد!
حکایاتی از میرزا جهانگیر خان قشقایی پيوند ثابت

 

یادی از جهانگیرخان قشقایی

 

در تاریخ پانزدهم تیرماه یک هزار و سیصد و هشتاد در خدمت یکی از استادان اخلاق حوزه علمیه قم که در اصفهان تحصیل کرده و هم اهل آنجا هستند بودم، ایشان نقل می‌فرمودند: من خادم مرحوم جهانگیر خان قشقایی را درحالی که نود سال داشت دیده بودم. ایشان جناب حاج جعفر دهاقانی بود. مرحوم خان یک خادم جوان هم داشت که براتعلی نام داشت. مرحوم حاج جعفر دهاقانی می‌گفت: مرحوم جهانگیر خان خیلی به مدرسه صدر علاقمند بود و می‌گفت«آیا خدا جایی بهتر از مدرسه‌ی صدر هم آفریده است» چون خودش با مدرسه‌ی صدر انس داشت این طوری می‌فرمود.

 

وقتی جهانگیرخان رحلت کرد آخوند کاشی آمده بود در گوشه‌ای از مدرسه صدر

نظرات[۰] | دسته: نور خدا | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
حکیم نامدار میرزا جهانگیر خان قشقایی پيوند ثابت

 

حکیم میرزا جهانگیر خان قشقایی

تولد

تحصیل

شیوه زندگی 

استادان

برکرسی تدریس 

ارتباط با عالمان معاصر

شاگردان

تألیفات

وفات

تولد

جهانگیر خان قشقایی در سال ۱۲۴۳ هـ . ق. در خانواده‌ای تحصیل کرده به دنیا آمد. پدرش محمد خان نام داشت و از ایل قشقایی، طایفه دره شوری، تیره جانبازلو و از ساکنان «وردشت» سمیرم و مادرش اهل «دهاقان»، از شهرهای تابع سمیرم بود.

تحصیل

جهانگیرخان از هنگام تولد، در کنار مادرش می‌زیست و در اوایل کودکی خود از کوچ کردن با ایل، ممنوع بود.

شوق بسیاری به تحصیل داشت. چندی که از عمرش گذشت و بزرگ شد، با ایل در کوچ کردن ییلاق و قشلاق، همراه شد، پدرش معلم خصوصی برایش استخدام کرده بود که در سفر به آموزش وی می‌پرداخت. استعداد و قابلیت وی در کسب علم تا حدی بود که احساس کرد ماندن در ایل و حرکت با آنها در کوچ زمستانی و تابستانی، با تحصیل او سازگاری ندارد، بنابراین تصمیم گرفت از آنها جدا شود و در اصفهان بماند و به تحصیل بپردازد.

درباره چگونگی گرایش و نحوه ورود حکیم جهانگیرخان قشقایی به حوزه علمیه، سخنانی گفته شده است که در خور توجه است.

استاد قدسی به نقل از جلال الدین همایی، فرزند طرَب، درباره جریان آشنایی حکیم قشقایی با همای شیرازی در ابتدای ورودش به اصفهان می‌نگارد:

«در برخوردی که بین همای شیرازی (پدربزرگ جلال الدین همایی که نام کامل او رضا قلی و متخلص به همای شیرازی بود) با حکیم قشقایی پیش می‌آید. حکیم قشقایی از مرحوم همای شیرازی نشانی تارساز را جویا می‌شود. ایشان ضمن راهنمایی وی به سوی تارساز، در اثنا سؤال و جواب متوجه می‌شود که (این مرد میان سال) آیتی از هوش و درایت و ذکاوت است.

به وی می‌گوید: با این استعداد حیف است ضایع شوی. میل داری درس بخوانی؟ جهانگیر خان پاسخ می‌دهد: از خدا می‌خواهم. بدین ترتیب حکیم قشقایی( به راهنمایی همای شیرازی در چهل سالگی راهی مدرسه طلاب می‌گردد و در سلک دانشوران علوم دینی جای می‌گیرد))

صفای باطن و فطرت پاک آن حکیم الاهی بود که چنین تحول غیرقابل تصوری را خداوند در زندگی وی به وجود آورد. حکیم جهانگیر خان بعد از نصیحت «هما» به او می‌گوید: «نیکو گفتی و مرا از خواب غفلت بیدار نمودی. اکنون بگو چه باید کنم که خیر دنیا و آخرت در آن باشد؟»آن عارف فرزانه چنان که گفته شد، وی را توصیه به فراگیری دانش

نظرات[۰] | دسته: نور خدا | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
خدایت تو را عزیز آفریده است…… پيوند ثابت



بسیاری از مشکلات و معضلاتی انسان در زندگی فردی به این دلیل است

که انسان ها از جایگاه خویش نزد خداوند متعال خبر ندارند، در نتیجه قدر

خود را ندانسته و در زندگی برای بر آورده شدن حوائجشان دست به هر

کاری می زنند و از هر طریق وارد می شوند. انسان اگر می دانست که چه

جایگاه عظیمی نزد خدای متعال دارد و نزد او چه با قرب و عزتمند است،

خیلی پاک تر و مقدس تر از این زندگی می کرد. لذا در این مقاله بر آنیم که

آیاتی که در وصف عظمت انسان نازل شده و روایاتی که این مهم را به

انسان یاد آوری می کنند، را بیان نماییم.

 

کرامت نفس انسان در قرآن کریم مورد اهتمام بسیار ویژه‌ای قرار گرفته است.

 

نخست آنکه وی را جانشین خدا معرفی کرده است و می‌فرماید:

 

(إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلیفَهً).

 

بقره/۳۰؛ ترجمه: من در زمین جانشینى خواهم گماشت.

 

دوم آنکه، با انتساب روح او به خداوند متعال، شرافت و عزت والایی

نظرات[۰] | دسته: احادیث | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
نقد آسیب‌های جامعه از دریچه دین/۲ پيوند ثابت

 

چرا رابطه دختران و پسران بیشتر از گذشته شده است

بالا رفتن سن ازدواج، سستی اعتقادات و ندانستن احکام الهی،

قبح‌شکنی توسط رسانه‌ها، کم شدن عاطفه و محبت در محیط خانواده،

الگوگیری از دوستان و … از جمله عواملی است که باعث افزایش روابط

دختر و پسر در جامعه شده است.

خبرگزاری فارس: چرا رابطه دختران و پسران بیشتر از گذشته شده است

 

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، یکی از آسیب‌هایی که مدت‌های طولانی است جامعه ما را درگیر کرده

نظرات[۰] | دسته: آشنايي بيشتر با دين مبين اسلام | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
چگونه می‌توان به نماز بیشتر علاقمند شد؟ پيوند ثابت


 


باید دید خداوند برای ایجاد انگیزه در مسلمانان برای اقامه نماز و وحدت بینشان از چه راه هایی وارد عمل شده است؟

پیامبران و امامان ما چگونه مسلمانان را به راه راست هدایت می کردند؟ آیا تشویق و ترغیب می تواند از راه زبان هم میسر باشد؟ کدام انگیزه می تواند بیشترین محرک انسان برای اقامه نماز باشد. رفتن به بهشت؟ احساس آرامش؟ ترس از جهنم و عذاب الهی یا محبوب بودن در جامعه اسلامی؟

 


نماز

ترغیب و تشویق دیگران به خواندن نماز علاوه بر اینکه نیاز به بررسی عوامل جلوگیری کننده دارد ، نیازمند توجه به عوامل روانشناسانه مثل تشویق و تحسین نمازگزار یا کودک در سن بلوغ فکری و دینی نیز هست.

اینکه به او بفهمانیم در برابر کار بی منت او برای پروردگار هم خدایش و هم والدین و مربیانش خوشحال و خشنود هستند و برای اینگونه اعمال او هم حسنات الهی و هم تشویقات مادی صورت می گیرد.

حال باید دید خداوند برای ایجاد انگیزه در مسلمانان برای اقامه نماز و وحدت بینشان از چه راه هایی وارد عمل شده است؟ پیامبران و امامان ما چگونه مسلمانان را به راه راست هدایت می کردند؟ آیا تشویق و ترغیب می تواند از راه زبان هم میسر باشد؟ کدامین انگیزه می تواند بیشترین محرک انسان برای اقامه نماز باشد. رفتن به بهشت؟ احساس آرامش؟ ترس از جهنم و عذاب الهی یا محبوب بودن در جامعه اسلامی؟

 

مهمترین عامل تشویق مسلمانان به اقامه نماز از نگاه قرآن

انسان موجودی است که در زندگی خود، خواه ناخواه با اضطرابات و نگرانی هایی رو به روست. گاهی این نگرانی ها برای برخی ، محدود به مسائل مادی است و گاهی از این حد گذشته و جنبه غیرمادی و معنوی هم پیدا می کند.

این حالت گاهی برخی از انسان ها را چنان به خود مشغول می دارد که تمام عمرشان را در بر می گیرد و

نظرات[۰] | دسته: آشنايي بيشتر با دين مبين اسلام | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
چگونه کودک خود را نمازخوان کنیم؟ پيوند ثابت



کودکان و نوجوانان، در تقلیدپذیری شهره‌اند و

بسیاری از رفتارها را از طریق تقلیدکردن از دیگران

می‌آموزند.یکی از این رفتارهای نیک و پسندیده،

نماز خواندن است.


کودک و نماز خوان

خوب است که بدانیم عبادت و نماز خواندن کودکان، آنان را در پیشگاه خداوند، مأجور می‌گرداند و رغبت بیشتری برای انجام عبادت خواهند داشت و از طرف دیگر، انجام عبادت‌ها در کودک، موجب ملکه شدن آن‌ها می‌گردد و باعث می‌شود که در دوران بزرگ‌سالی، عبادت را به آسانی و به خوبی انجام دهند. اما آنان که هنگام بلوغ، نماز ننموده‌اند، عبادتی نکرده‌اند، بعد از بلوغ، انجام این کار برای آن‌ها بسیار دشوار خواهد بود؛ پس اگر بخواهیم کودکان، افرادی مفید، مۆمن و نمازخوان باشند، باید از دوران کودکی با عبادت و نماز خو بگیرند و این دوره برای آموزش و ترغیب آنان، بهترین دوران است.

نقش تمهیدی:

جهت زمینه‌سازی اعمال عبادی و نماز در کودکان، اول باید تمهیدات لازم فراهم شود و

نظرات[۰] | دسته: آشنايي بيشتر با دين مبين اسلام | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
آموزش تعامل با جنس مخالف پيوند ثابت



تعامل با جنس مخالف و حد وحدود آن چیزی است که فرزندان در طول
کودکی و نوجوانی از والدین خود می آموزند.

همسر

وقتی همسر مورد علاقه ام را یافتم و قرار بود هر چه زودتر زندگی مشترک مان را شروع کنیم، واقعا در پوست خود نمی گنجیدم.

من همسر رویاهام رو پیدا کرده بودم و برای شروع زندگی مشترک لحظه شماری می کردم. همسرم از خانواده ای خوب و آبرومند بود. در حقیقت تناسب زیادی با هم داشتیم و در ظاهر مشکلی نبود.

ولی…

 

شب عروسی مان، بنا به اعتراف خود همسرم(و البته به خاطر احساس گناه شدیدی که داشت) متوجه شدم که او بر اساس ناپختگی و حتی حیله یک مرد وارد رابطه با وی شده ولی خوب خیلی زود متوجه اشتباهش شده و این رابطه تمام می شود………..

 

البته دیگه برای من فرقی نمی کرد. من در یک لحظه احساس کردم تمام آنچه را که به دست آورده بودم، ناگهان از دست دادم. نمی توانستم او را به عنوان شریک زندگی ام بپذیرم و این شد که از همان شب اول ناسازگاری ما شروع شد.

ناسازگاری که چه عرض کنم. منظور دعوا و مشاجره نبود. من دیگه او را دوست نداشتم  نمی توانستم او را به همسری بپذیرم. صبحها زود از خانه میرفتم و شبها بعد از بازگشت از کار، آن قدر در خیابان پرسه میزدم تا وقت خواب شود و به خانه برای خواب بروم. حتی دیگر دوست نداشتم خانه پدری خود بروم، خانواده ام را ببینم وکلا از دنیا بیزار شده بودم. این درد بی درمان را نمی توانستم برای کسی هم بازگو کنم.

همسرم بارها از من عذرخواهی کرد، التماس کرد او را ببخشم، فراموش کنم ولی من توانایی آن را نداشتم. با چند مشاور صحبت کردم آنها متفق القول معتقد بودند این زندگی سرد و یخی بهتر است زودتر خاتمه یابد. وقتی صحبت از  طلاق شد همسرم به دست و پای من افتاد. گفت هر کار دوست داری بکن، دوباره ازدواج کن، اصلا با من حرف نزن، منو بذار و برو حتی خرجی هم نده فقط طلاقم نده، آبرومو نبر؛ تو منو طلاق نده، اجازه بده صوری همسرت بمانم.

راستش خودم هم وقتی به یاد چهره مظلوم و آبرومند مادر و پدر همسرم می افتادم از خودم بدم

نظرات[۰] | دسته: افزایش معلومات | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
نقد آسیب‌های جامعه از دریچه دین/۱ پيوند ثابت

تعریف اسلام از نحوه رابطه دختر و پسر/ برخی از حکمت‌های حرمت روابط

از اکثر پسرانی که برای حرمت روابط با جنس مخالف دلیل می‌‌خواهند، می‌پرسم اگر پسری الان به تو بگوید خواهرت را راضی کردم با من دوست شود، اجازه می‌دهی؟ با عصبانیت می‌گوید: دهانش را خرد می‌کنم. بعد می‌گویم: آفرین، جوابت را خودت دادی!

خبرگزاری فارس: تعریف اسلام از نحوه رابطه دختر و پسر/ برخی از حکمت‌های حرمت روابط

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، یکی از آسیب‌هایی که مدت‌های طولانی است جامعه ما را درگیر کرده است، بحث دوستی‌های قبل از ازدواج یا به عبارتی دیگر دوست پسری و دختری است که میان نوجوانان دبیرستانی و جوانان دانشجویی دیده می‌شود، اینکه چرا این موضوع در جامعه قبح خود را از دست داده است، بحث‌های تفصیلی را می‌طلبد، حجت‌الاسلام ابوالفضل جعفری‌پور مسئول پاسخگویی مرکز تخصصی نماز در سلسله گفت‌وگو‌هایی به ریشه‌یابی این آسیب و راهکارهای درمان آن پرداخته است که بخش نخست آن در ادامه می‌آید:

* پدران و مادران در روز رستاخیز از شما چه می‌پرسند؟!

پدران و مادران گرامی بیاییم با پذیرش واقعیت‌های موجود در جامعه تصمیم بگیریم و با دید واقع بینانه نه مثبت‌گرا و نه منفی‌گرا به تحلیل مسائل موجود بپردازیم، با بستن چشم بر روی واقعیت‌ها کار حل نمی‌شود، پس اگر می‌دانم دخترم یا پسرم با یک نامحرم ارتباط دارد. دوستانه خواسته‌های او را بشنوم و درک کنم، بلوغ زودرس در اثر خوراک، رسانه، وسعت ارتباط با نامحرم یک امر بدیهی است، پس الان که دختر یا پسر من به ازدواج نیاز دارد، جهت جلوگیری از به گناه افتادن او بر من واجب است همانند خوراک، پوشاک و… به فکر تأمین نیازهای

نظرات[۰] | دسته: آشنايي بيشتر با دين مبين اسلام | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
تکنیک های موفقیت در زندگی عاشورایی پيوند ثابت

 

 


حماسه عاشورا، حماسه ای است که تنها در شهادت و شجاعت و استکبار ستیزی خلاصه نمی شود، بلکه همانند نقشه ای کامل می تواند نمایانگر سبک زندگی اسلامی و روش های رسیدن به موفقیت باشد، درس‌های عملی که سیدالشهداء علیه السلام در حرکت چند روزه خود به تمام عالمیان آموخت و راه و مسیر اصلی موفقیت را برای رهپویان سعادت و خوشبختی روشن کرد.


 

 موسیقی عاشورایی

 

اگر چه نمی توان تکنیک های موفقیت در این حماسه آسمانی را در چند صفحه خلاصه کرد، اما در این نوشتار قصد داریم با بازخوانی سخنان مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۷ در جمع بسیجیان، به بررسی سه تکنیک مهم موفقیت در زندگی عاشورایی اشاره کنیم، تکنیک هایی که بدون کسب آنها رسیدن به قله سعادت و خوشبختی محال خواهد بود.

 

 

 

تکنیک اول: رعایت کردن وظیفه‌ى خدایى و دخالت ندادن

منافع شخصى و گروهى و انگیزه‌هاى مادّى در کار

 

برجستگى وجود اباعبداللَّه علیه‌السّلام داراى ابعادی است که هر کدام از این ابعاد هم بحث و توضیح و تبیین فراوانى به دنبال دارد؛ ولى اگر دو، سه صفت برجسته را در میان همه‌ى این برجستگی ها اسم بیاوریم، یکى از آنها «اخلاص» است؛ یعنى رعایت کردن وظیفه‌ى خدایى و دخالت ندادن منافع شخصى و گروهى و انگیزه‌هاى مادّى در کار.

 

«قُلْ أَمَرَ رَبِّی بِالْقِسْطِ وَأَقِیمُواْ وُجُوهَکُمْ عِندَ کُلِّ مَسْجِدٍ وَادْعُوهُ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ کَمَا بَدَأَکُمْ تَعُودُونَ [اعراف/۲۹] بگو: «پروردگارم امر به عدالت کرده است؛ و توجّه خویش را در هر مسجد (و به هنگام عبادت) به سوى او کنید! و او را بخوانید، در حالى که دین (خود) را براى او خالص گردانید! (و بدانید) همان گونه که در آغاز شما را آفرید، (بار دیگر در رستاخیز) بازمى‏گردید! »

 

امام حسین علیه‌السّلام در فهم «موقع» اشتباه نکرد. در قبل از حادثه‌ى کربلا، ده‌سال امامت و مسۆولیت با او بود. آن حضرت در مدینه مشغول کارهاى دیگرى بود و کار کربلایى نمى‌کرد؛ اما به مجرّد این‌که فرصت به او اجازه داد که آن کار مهم را انجام دهد، فرصت را شناخت و آن را چسبید؛ موقع را شناخت و آن را از دست نداد

 

 

 

تکنیک دوم: اعتماد به خدا

 

صفت برجسته‌ى دیگر «اعتماد به خدا»ست. ظواهر حکم مى‌کرد که این

نظرات[۰] | دسته: قرآن | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 
تأثیر گناه پدر و مادر در زندگی فرزندان پيوند ثابت


 


چرا فرزند باید در گناهان پدر و مادر شریک باشد که آن را جبران کند؟

 


گناه

گناهان والدین بر روی فرزندان:

اصل کلّی و قاعده ی شک ناپذیر و محکم در دین اسلام همان است که خداوند متعال بیان فرموده که:

« أَلَّا تَزِرُ وَازِرَهٌ وِزْرَ أُخْرَى

وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى

وَأَنَّ سَعْیَهُ سَوْفَ یُرَى

ثُمَّ یُجْزَاهُ الْجَزَاء الْأَوْفَى (نجم/۳۸-۴۱) هیچ کس بار گناه دیگرى را بر دوش نمى‏ گیرد. و اینکه براى انسان بهره ‏اى جز سعى و کوشش او نیست. و اینکه تلاش او به زودى دیده مى‏ شود. سپس به او جزاى کافى داده خواهد شد.»

طبق براهین عقلی و صریح آیات قرآن کریم شکّی در این نیست که خداوند متعال عادل است؛ پس محال است کسی را به خاطر کاری که نکرده است مجازات کند؛ لذا عذاب، فقط در مقابل گناه اختیاری است و بس.

حوادث و اتفاقات در این عالم بر اساس علت و معلول صورت می گیرد؛ بنابراین هر حادثه ای و از جمله تولد فرزندان و تکوین آن ها، نیز روحیات و آثارشان، بر اساس علت های خاص خود است و خداوند نیز بر اساس همان چیزی که علت ها اقتضا دارد، به موجودات فیض می بخشد. پس اگر فرزندی در خلقت جسمانی یا روحی دارای نقص است، مربوط به علت های آن است.

بنابراین تأثیر کارهای پدر و مادر بر فرزندان، یکی از آثار وضعی و تکوینی اعمال آن‌ها است و اگر به خداوند نسبت داده می‌شود، به خاطر آن است که تمام آثار تکوینی و خواص علت و معلول به او منسوب است و به هیچ وجه ظلم و ستمی از ناحیه خداوند بر کسی نخواهد شد.

به قول شاعر همواره «گندم از گندم بروید جو ز جو » بر این اساس از زمین خوب و حاصل خیز گیاه خوب می روید و در زمین نامرغوب گیاه نامرغوب رشد می کند. « وَالْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِی خَبُثَ لاَ یَخْرُجُ إِلاَّ نَکِدًا کَذَلِکَ نُصَرِّفُ الآیَاتِ لِقَوْمٍ یَشْکُرُونَ» (اعراف/۵۸)

جهان آفرینش، جهان تأثیر و تأثر است و به ویژه پدیده ها از علل حقیقی

نظرات[۰] | دسته: قرآن | نويسنده: mobinkarim | ادامه مطلب...

 

No Image
No Image No Image No Image
 
 
 

آمار

  • 0
  • 132
  • 96
  • 209,671
No Image No Image